כלים אלקטרוניים לניהול זמן
מערכת: | קמפוס אורט |
קורס: | חט"ב יונתן ניהול זמן תש"ף |
ספר: | כלים אלקטרוניים לניהול זמן |
הודפס על-ידי: | משתמש אורח |
תאריך: | שלישי, 15 יולי 2025, 9:18 AM |
יומן גוגל (באנגלית: Google Calendar)
צפו בסרטון ההדרכה על יומן הגוגל ובו הדרכה קולית המנחה אתכם מה ניתן לעשות עם יומן זה. לאחר הצפייה בסרט ההדרכה פנו לקישור ליומן גוגל. היכנסו לאתר ופיתחו לעצמכם יומן על פי ההנחיות המופיעות באתר.
הכנת רשימת משימות לביצוע [ToDo]
הכנת רשימת משימות לביצוע באמצעות גיליון אלקטרוני (אקסל)
לעיתים אנו רוצים לעקוב אחר מספר רב של מטלות ואף לקבל מידע על ההתקדמות בהם. במצב כזה אנו ממליצים לארגן את המשימות בתבנית מוכנה מראש שקיימת ביישום של גיליון אלקטרוני (אקסל).
תמונה להמחשה:
להורדת קובץ אקסל (Excel) לצורך ניהול זמן לחצו כאן
פתקי תזכורת במחשב
בוודאי מוכרות לכם פתקיות צבעוניות ודביקות בצבעים שונים ובגדלים שונים שניתן להדביקן בקצה אחד לעמוד של ספר, ליומן, למחברת ולכתוב עליהן תזכורות כרצונכם. התועלת שבהן היא בצבעוניותם ובזמינותן ובאפשרות להעבירן ממקום למקום. אך בעידן הדיגיטלי, מוצעות לכם גם אפשרויות מגוונות כאלה גם במחשב. תוכלו ללמוד ולהתנסות באחת מהאפשרויות ולהתקין אותה במחשב שלכם. בחרו את אחת האפשרויות, למדו על דרך הפעלתה והתקינו אותה במחשב הביתי שלכם.
בדקו את התוכנות הבאות וראו מי המתאימה לכם ביותר.
*
בחנויות האפקליקציות ניתן למצוא יישומים נוספים לניהול משימות ולוחות זמנים.
Google Keep
גוגל קיפ הינו תוסף לכרום המאפשר כתיבת הערות, תזכורות ומחשבות בצורה זמינה ונוחה, בדומה ליישומים נוספים כגון – Evernote – שהאפליקציה שלו נחשבת לבולטת בתחום ו- Onenote של מיקרוסופט. Keep משמשת כמחברת דיגיטלית בה ניתן לתעד ולארגן כל דבר במגוון המכשירים מחשב, טאבלט ו/או וטלפון נייד. ב-Keep ניתן לא רק לרשום הערות, אלא גם לבנות רשימת "צ'ק ליסט", לכלול תמונות, לבצע מעקב על משימות ולהקליט הודעות קוליות. כל המידע נשמר ב-Google Drive, שירות הענן של גוגל, מסונכרן לכל המכשירים הניידים של המשתמש. הוספת תגיות נושא (מילות מפתח) ב Google keep מאפשרת הצגת מהירה ונוחה של הרשימות השונות. ניתן לסווג את ההערות/כרטיסי המידע לפי צבעים או תוויות ובכך להקל על חיפוש תכנים. בנוסף ניתן ליצור התראות, לתזמן תזכורת [להוסיף את האייקון של התראות] לפתקית ואף לשתף אחרים בפתקית שיצרתם. שיפור נוסף בGoogle keep הוא האפשרות ללכוד טקסטים באתרי אינטרנט וספרים אלקטרוניים ולשלוח אותם ככרטיסי מידע בתוך מערכת Google keep . הורדת היישום של Google Keep: Google Keep – Android Apps on Google Play Google Keep Chrome Extension – Chrome Web Store סרטון הדרכה קצר בנושא Google Keep:
פתקיות תזכורת - Pocket
מידי יום בעוד אנו משוטטים ברשת האינטרנט בטלפונים הניידים ו/או במחשבים, אנו נתקלים בעשרות ידיעות, תמונות או סרטונים מסקרנים. לרוב אנחנו לא פנויים להתעמק בכל המידע הנרחב. פוקט- Pocket בא לתת מענה לבעייה זו על ידי שמירה של המידע לצפיה ו/או קריאה מאוחרת יותר. החידוש העיקרי הוא אפשרות להוסיף תגיות נושא (מילות מפתח). ניתן לערוך את התגיות ולראות בצורה דינאמית תוך כדי הקיטלוג אם יש לכם כבר תווית נושא קיימת.
קישור ליישום: https://getpocket.com/
סרטון הסבר קצר בנושא Pocket:
פתקיות תזכורת Milanote
יישום מקוון נוסף לארגון מידע הינו Milanote בו ניתן לארגן את פיסות מידע דיגיטליות על גבי לוח מידע מאורגן , הכולל גם הערות וקישורים.
תהליך הרישום למערכת מהיר וכולל הדרכה מהירה וקלה להבנה.
Milanote מאפשר יצירת לוח מידע מקוון ומאורגן המורכב מקישורים, הערות, תמונות, הנחיות ותזכורות .
לכל פיסת מידע דיגיטלית ניתן לקבוע את המיקום בלוח המקוון, להצמיד אליה קישור והערה בעברית.
ניתן גם להעלות תמונות, להוסיף הערות ולקשור אותן לנושא הרלונטי בלוח המקוון.
ארגון פיסות המידע : Milanote פשוט מאד מבחינת ארגון המידע . בוחרים את סוג המידע הדיגיטלי הנדרש, גוררים ללוח המקוון , מוסיפים הערה או תמונה וכדומה.
סרטון הדגמה קצר בנושא Milanote: