• כיתה יא

      • מבוא לקרימינולוגיה

        בפרק זה הפותח את האתר נציג את השאלה הפילוסופית האם אדם נולד עבריין או שמא זו בחירה? 

        בנוסף, נעסוק בגישה הפוזיטיביסטית והגישה הקלאסית והנאו קלאסית. 

        נציג את תפיסותיהם של הפילוסופים אלבר קאמי ,זאן פול סארטר, הרב קוק וננתח קטעים מהספר "החטא ועונשו" של דוסטויובסקי בנוגע לטבעו האנושי של האדם.

      • תיאוריות בעבריינות

        בפרק זה נעסוק בתיאוריות שונות המסבירות את תופעת העבריינות לפי תחומים שונים:

        תיאוריה ביולוגית- לומברוזו, תיאוריות פסיכולוגיות לוגותרפיה וה"מרד הזיכרי" ותיאוריות סוציולוגיות-תיאורית ההתחברות הדיפרנציאלית, תיאורית החלונות השבורים וגישת התיוג.

        כל תיאוריה תציג עמדה יחודית בנוגע לסיבות בגינן אדם הופך לעבריין. 

      • משפחה ועבריינות

        בפרק זה נעסוק בתפקיד המשפחה והאופן בו התא המשפחתי משפיע על הווצרות העבריינות. הבית אמור להיות המקום הבטוח ביותר עבורינו. לא כך הדבר בכל המשפחות. נבין מהי משפחה הרוסה, מהו חסך אם ואב, מה משמעות סוציאליזציה תקינה במשפחה ומהי למידה על ידי חיקוי של בנדורה וכיצד היא משפיעה על  הפיכת בן המשפחה לעבריין.


      • נשים ופשיעה- הילכו יחדיו?

        בפרק זה נעסוק בהיבטים השונים הקשורים לעבריינות בקרב נשים במסלולי החיים השונים. מראשית ימי הקרימינולוגיה, תחום הפשיעה נתפס כתחום מחקר זכרי כאשר הנשים נתפסו כקורבנות של עבירות ולא כמבצעות העבירה. נלמד על הנושא תוך ניתוח התחום בראייה חברתית ומגדרית.

        נלמד מהו פרופיל האישה העבריינית, הקשיים שחוות אמהות אסירות, נדון במקרי עבריינות נשית בישראל ונחקור את הנושא החברתי הבוער- הפעם הנשים מצד הקורבן- אלימות כלפי נשים.


      • פילוסופיה וקרימינולוגיה- יחידה בינתחומית