שמות פרק ב'- מנהיגות נשית
כיצד נבחר מנהיג בישראל (בתקופת התנ"ך, כמובן), קל: רועה צאן ה' בוחר אותו הוא מודל לחיקוי לבני עמו (לפחות בחלק מן הזמן) ומנהיגות נשית? קראו את הפרק ונסו למצוא מעשים/התנהגויות/תושייה/הצעות של מרים המוכיחות מנהיגות, אחריות, וניצול הזדמנויות. אתם/ן יכולים/ות להיעזר בטקסט הבא, שכתבה הסופרת יוכי ברנדס: מרים מתבוננת בבת פרעה מרחוק ומנסה לפענח את סתרי לבה. מה היא חושבת? מה היא מרגישה? האם היא מבינה שהתינוק עברי? זו המסקנה ההגיונית היחידה שאפשר להעלות על הדעת. איזה מניע יש לאם מצריה להפקיר פרי בטנה לחסדם של תניני הנילוס?מרים יודעת שהנסיכה יודעת – ומה יקרה עכשיו? בת פרעה נוטלת את התינוק בזרועותיה. נשימתה של מרים נעתקת. האם היא מתכוונת להטביע אותו? האם היא תעשה את זה במו ידיה? האם המשרתות תבצענה את העבודה המלוכלכת במקומה? ואולי היא תקרא לשוטרים? אם מרים תתגלה לפני הנסיכה ותחשוף את זהותו של התינוק – חייו בסכנה, ואם היא תמשיך להתחבא – הוא עלול להילקח לארמון והיא לא ת\זכה לראות אותו. מה לעשות? להישאר במחבוא או לצאת החוצה? לחזור הביתה בידיים ריקות, או לנסות להביא איתה את אחיה?
התינוק טרוף הרעב מסובב את פיו מצד לצד ויונק את האוויר. מרים בוחנת את פניה של הנסיכה. הן אינן נראות כמו פנים של רוצחת, אבל מראה העיניים עלול להטעות. בכל זאת, היא בתו של השטן.
מרים צריכה להחליט מהר. להחליט נכון. אסור לה להתמהמה. אסור לה לטעות. חייו של אחיה וגורלם של בני משפחתה תלויים בה.
אני חושבת שזה הרגע שבו מרים הופכת לנביאה. אין לה ברירה. היא חייבת לפענח את סתרי לבה של בת פרעה.היא חייבת לבחון כליות ולב ולראות לנפש פנימה. כמו אלוהים. מרים יוצאת ממקום מחבואה וניגשת אל הנסיכה.