מטלה 1 - לפני שמתחילים - ויתור בריטניה על השליטה בארץ-ישראל

אלה בראל

אלה בראל

על ידי אלה נטלי בראל בתאריך
מספר תגובות: 5

לדעתי בריטניה העבירה את השאלה בעניין ארץ ישראל לאו"ם, על אף שהשקיעה משאבים רבים בארץ, משום שהיא לא רצתה להיכנס למשבר פוליטי. המצב בארץ ישראל היה מאוד שברירי, והייתה את בעיית הערבים והיהודים, וזאת לאחר מלחמת עולם ה-2. לדעתי, בריטניה לא רצתה להיגרר לעוד הוצאות כספיות, ואף נפגעים בנפש בגלל ההתערבות בשאלת ארץ ישראל. 

בריטניה השקיעה גם ככה משאבים רבים בארץ ישראל, וההתעסקות בשאלת חלוקת א"י ל-2 מדינות/הסכם בין הערבים והיהודים/כל פתרון אחר הייתה גוררת הוצאות כספיות נוספות שלא היו רוויחיות בעבור הריטניה.

בתגובה ל: אלה נטלי בראל

תשובה ל: אלה בראל

על ידי גיא מיכאלי בתאריך
אני מסכים עם הטענה שלך, היא מצגיה את הבעיות שהיו לבריטניה באותה התקופה ואת העניין הפוליטי שהיה בידייה.

על ידי דניאל אמסי פביאנס בתאריך
אני מסכימה, בריטניה יכלה להשאיר בידייה את ארץ ישראל אך לא עשתה זאת. בריטניה כנראה לא רצתה להיתערב בויכוח בין היהודים והערבים כדי שאם תיווצר מלחמה בין שתי הצדדים היא לא תיהיה זאת שאשמה לכך.
בנוסף, אני מסכימה שגם אם בריטניה הייתה משאירה בידייה את ארץ ישראל היא הייתה מוציאה הרבה יותר כסף כך שזה לא יהיה משתלם עבורה

על ידי יובל מעודה בתאריך
אני סבור כי את צודקת בטענתך.
בריטניה לא רצתה שאנשים ייפגעו ויווצרו סכסוכים בעקבות ההתערבות בשאלת ארץ ישראל.
בנוסף, אני חושב שאכן בריטניה כבר השקיעה המון משאבים בארץ ישראל, לכן היא לא רצתה להשקיע כספים על שאלת ארץ ישראל כדי לא להוציא סכומי כסף גבוהים מאוד.