אדם מחפש את עצמו- מבוא
יוני נתניהו,
המטלה מתייחסת ל2 דק ראשונות של הסרט. מוזמנות כמובן לצפות בכולו......
הר בר שאול, ויקטור פרנקל
המסע לחיפוש משמעות -מטלת סיכום בינים
מהי תכלית החיים
רמב"ם
הר דסלר
הרב אליהו דסלר (ה'תרנ"ב - ה'תשי"ג, 1892 – 1953): שימש כראש כולל אברכים בגייטסהאד (אנגליה) ולאחר מכן כמשגיח רוחני בישיבת פוניבז' בבני ברק. פעל רבות לשיקום עולם התורה לאחר השואה ונחשב לאחד מגדולי תנועת המוסר במאה ה- 20. סדרת ספרי המוסר המפורסמים שלו נקראים: "מכתב מאליהו".
הרמחל
רמחל יט
בכל דרכך דעהו
הרב קוק במוסר אביך מציג גישה שונה וייחודית לשאלה 'מהי תכלית החיים?
מניטו
נולד באוראן שבאלג'יריה בשנת 1922 לרב דוד אשכנזי, רב אלג'יראי ממוצא פולני. סבו מצד אמו, הרב יוסף אבן טבול, היה רבה הראשי של אלג'יריה. בנערותו למד במקביל בישיבה ובאוניברסיטת אלג'יר, ותקופה מסוימת השתלם בקבלה במרוקו[דרוש מקור]. ב־1943 גויס ללגיון הזרים של צרפת, כיתר היהודים אזרחי צרפת שגויסו על אף שהיו בעלי אזרחות צרפתית וגרו בצרפת. היה חייל בחיל הרגלים ואף נפצע במהלך שירותו. לאחר מלחמת העולם השנייה היגר לצרפת והצטרף לתנועת הצופים היהודיים, שם קיבל את הכינוי 'מניטו' (Manitou, רוח גדולה בשפות של השבטים האינדיאנים האלגוקיאניים) בו נודע בקרב חניכיו ומאוחר יותר תלמידיו. לקריאת רובר 'קסטור' גמזון הצטרף לשנת לימודים בבית הספר אורסיי למנהיגות יהודית והתוודע למורו יעקב גורדין אשר חשף אותו לתורתו של המהר"ל. במקביל השתלם בלימודי אתנולוגיה, אנתרופולוגיה ופילוסופיה בסורבון בפריז.
הרב אשכנזי מילא תפקידים מנהיגותיים וחינוכיים שונים בקהילת יהודי צרפת. עמד בראש בית הספר למנהיגות יהודית באורסיי, והחל משנת 1957 השתתף בכנסים השנתיים של האינטלקטואלים היהודים, כשיחד עם עמנואל לוינס ואנדרה נהר היה מראשי "אסכולת פריז למחשבת ישראל" (L'école de Pensée Juive de Paris), תנועה אינטלקטואלית רוחנית ששאיפתה הייתה להציג את תורת ישראל באמצעות לשון תרבותית מודרנית ואקדמאית, אוניברסלית.
בצרפת שמע שיעורים מפי מר שושני, בין היתר בספר נפש החיים.
במהלך פעילותו כיושב ראש הצופים היהודים בצרפת נפגש בישראל עם הרב צבי יהודה קוק, אשר עשה עליו רושם גדול והכיר לו את תורת אביו על גאולת ישראל. הרב אשכנזי אמר שהוא "הוריד לי את התורה לארץ". באותו ביקור הכיר הרב אשכנזי בארץ גם מקובלים, בהם הרב יהודה לייב הלוי אשלג והרב מרדכי עטיה והוא הטמיע אלמנטים ממשנתם בהגותו.[1]
לאחר מלחמת ששת הימים עלה לישראל והתגורר בירושלים. הקים את מכון מעיינות ומרכז יאיר ללימודי יהדות וארץ־ישראל. מסר שיעורים לתלמידים דוברי צרפתית במכון מאיר. הוא היה למנהיג רוחני של רבים מיוצאי צרפת בישראל והמשיך לנסוע לצרפת כדי ללמד שם. בשנת 1990 הוענק לו פרס יושב־ראש הכנסת לאיכות החיים.
נפטר בירושלים בט' בחשוון ה'תשנ"ז בגיל 74. נקבר בהר המנוחות בירושלים.[2]
סיכום המאמר
עבודה מסכמת פרק א
אמונה תמימה או חקירת האמונה
האם עלינו להאמין באמונה תמימה ללא שאילת שאלות כלל? האם מותר לחקור ולשאול? אולי זה הכרחי?
ביחידה זו נפגוש את ר' נחמן, ריה"ל, רס"ג, רבינו בחיי, הרמח"ל והר' קוק, ונראה מה יש להם לומר בסוגיה זו.אמונה - מטלת סיכום בינים